Кожна радіостанція крім свого унікального продакшну (контенту) хоче мати своє фірмове звучання, яке, в більшості випадків, оцінюється слухачами за гучністю, спотвореннями, розбірливістю мови і звучанням низьких та високих частот.

Послухайте свій ефір і якщо Вас не влаштовує звучання, можливо, Вам допоможе FM процесор?


ITEL DPRO3 FM - бюджетний ФМ процесор, орієнтований на розмовно-музичні радіостанції, трисмугова обробка звуку з вбудованим стереокодером MPX та RDS.

ITEL DPRO3 FM
Принцип роботи всіх FM процесорів в основному однаковий: попереднє вирівнювання сигналу, поділ частотного діапазону звукового сигналу на смуги, обробка звукових піків окремо в кожній смузі, з'єднання оброблених сигналів кожної смуги, що забезпечує звукову насиченість, ефект присутності з природним та прозорим звуком в ефірі, а також повну та постійну модуляцію MPX (комплексного) сигналу.

Розглянемо докладніше роботу процесора ITEL DPRO3 FM

Вхідні інтерфейси
Процесор приймає аналогові, цифрові AES/EBU-SPDIF і IP* сигнали з налаштуванням вхідного рівня, можуть бути сконфігуровані як основні або резевні, тобто при падінні рівня основного сигналу нижче за певний поріг і протягом певного часу, відбувається автоматичне перемикання на резервний вхід . Коли основне джерело звуку відновлюється, вважається дійсним, якщо рівень обох каналів L/R вищий за поріг спрацьовування після закінчення часу очікування повернення, він буде знову переведений в ефір.

*IP STREAM DECODER Опціальна плата для декодування потокового Shoutcast/Icecast IP через TCP, UDP, RTP, Multicast у форматі AAC+, MP3, Ogg Vorbis, G.711, PCM. USB-порт

ITEL DPRO3 FM

Обробка вхідних сигналів
На чолі ланцюжка обробки звуку розташований АРУ (автоматичний регулятор рівня). АРУ виконує попереднє вирівнювання сигналу, що подається на наступні компресори/лімітери, підтримуючи їхню робочу точку майже постійною.
Далі вхідний сигнал поділяється на спектр частот для подальшої обробки: Низькі: вд 20 до 150 Гц; Середні: вд 150 до 6000 Гц; Високі: вд 6000 до 15000 Гц

Параметри гейту, компресора/лімітера, що налаштовуються, взаємопов'язані компресії між басом і середнім/високим діапазоном частот, еквалізація та застосування різних фільтрів, дозволяє домагатися рівної частотної характеристики з акцентом на певних частотах, зменшення фонового шуму, стійкого і щільного звучання з відчуттям, що ви слухаєте один альбом або природного та динамічного звучання з ефектом присутності.

ITEL DPRO3 FM

Додаткова секція налаштувань басової складової сигналу включає параметричний еквалайзер з вибором центальної частоти, добротності та посилення, басовий компресор/лімітер, басовий кліппер з вибором кривої м'якості, що дозволяє дуже точно настояти звучання басу.
Налаштування розширення стереобази пожвавить звучання композицій і зробить її більш цікавою та атмосферною.

ITEL DPRO3 FM

До кожного входу можна застосувати 9 заводських налаштувань (пресети) залежно від жанру Вашої радіостанції. Заводські пресети можна редагувати або створювати власні та зберігати в 8 користувача комірок пам'яті процесора.

ITEL DPRO3 FM

Виходи
Аналогові, цифрові AES/EBU та IP* виходи з налаштуванням вихідного рівня мають секцію De-emphasis для зменшення шумів та можливості точки вибірки вихідного сигналу для відправки в ефір:

  • Після кліппера та фільтра низьких частот;
  • Після кліппера та перед фільтром нижніх частот;
  • Перед кліппером.

* IP STREAM ENCODER Потокова опціальна плата для кодування обробленого аудіо сигналу IP за протоколами TCP, UDP, RTP, Multicast. Функція Shoutcast/Icecast, форматування MP3, PCM, G.711.

ITEL DPRO3 FM

Вихід MPX та дані RDS (комплексний сигнал)
Вбудований у процесор стереокодер формує точний комплексний сигнал з налаштуваннями: відсоток аудіосигналу (L+R, L-R) у комплексному сигналі MPX, вихідний рівень сигналу, яким модулюється несуча частота.
Доступні способи модуляції: стереомодуляція, монофонічна модуляція із суми каналів L+R, монофонічна модуляція з одного каналу L або R. Можливість вибору попереджень 50 або 75 мкс відповідно до місцевих стандартів FM-мовлення, рівень введення пілот-тону 19Кгц з регулюванням фази.

ITEL DPRO3 FM

Вбудований кодер RDS*, призначений для передачі інформаційних повідомлень у FM-діапазоні, з можливістю відрегулювати рівень сигналу RDS і всі інші параметри: PI, TP, TA, DI, PS, RT, RT+, CT, AF-A, AF -B, PTY (назва станції, тип програми, оголошення руху, мітка музика/мова; список альтернативних частот та інші сигнали.) *Активується цифровим кодом.

ITEL DPRO3 FM

Управління
Процесор має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс користувача, що легко освоюється. Може налаштовуватись та керуватись з лицьової панелі, а також має можливість дистанційного керування по мережі. Для віддаленого керування та налаштування процесора надається програмне забезпечення для ПК, сумісне з 32- та 64-розрядними версіями Windows 10.

ITEL DPRO3 FM


Компанія ТВС СЕРВІС - офіційний дистриб'ютор продукції Itel Electronics.

Наверх